Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
01. februar 2018

Vse o nakupovanju po spletu izven EU: kako je s plačilom carine, davkov in kaj, če se izdelek pokvari. Pod drobnogled smo vzeli pakirane krofe: kakšna je izbira te priljubljene (mastne) sladice v naših trgovinah in kakšne aditive vsebujejo? Objavljamo rezultate testa vrtalnikov: dražji so se izkazali za boljše. Tudi na tokratnem testu pralno - sušilnih strojev se je pokazalo, da svoje delo opravijo slabše kot dva ločena stroja. Zato naš nasvet: odločitev za kombinirani aparat je zato sprejemljiva le v primeru, da za dva ločena ne najdemo primernega prostora. S telefoni lahko posnamemo vedno boljše fotografije in video posnetke – a žal so cene kakovostnih telefonov poletele v nebo. Objavljamo rezultate testiranja kakovosti fotografij in videov, posnetih s telefoni.

Banke so v letu 2017 stroške poslovanja z bančnim računom povišale pogosteje kot leto poprej, mi pa smo pogledali, kako je to vplivalo na letne stroške poslovanja z banko za našega tipičnega potrošnika. V Evropi so čedalje bolj priljubljeni investicijski skladi s pasivnim upravljanjem. Kdor želi sprotne prihranke, denimo 100 evrov mesečno, obročno vlagati v vrednostne papirje, nima veliko izbire: primerne so le kolektivne naložbene oblike. Najbolj razširjena kolektivna naložbena oblika so investicijski skladi.

In še o otroških ličilih: če res ne gre brez njih in v prihajajočem pustnem času (skoraj) zagotovo ne bo šlo, smo pripravili nekaj nasvetov za (varno) izbiro in uporabo ličil za otroke. Predstavljamo tudi rezultate inšpekcijskega nadzora nad otroškimi ličili: kar tretjina ličil ni bila skladna s predpisi.

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp
Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?
Ali po spletu - tukaj. NAKUP 

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,99 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA