Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
03. maj 2017

Ravno prav za spomladansko čiščenje: primerjalni test visokotlačnih čistilnikov. Zmagal je najdražji, a med štirimi, ki so si priborili zelo dobro končno oceno tudi dva za katera ni treba seči (res) globoko v žep. Test navigacijskih naprav in aplikacij: med prenosnimi navigacijskimi napravami so na vrhu tri znane znamke, TomTom, Garmin in Mio. Večje razlike pri kakovosti vodenja in uporabnosti pa so pri navigacijskih aplikacijah za mobilne telefone. Najbolje so se izkazale plačljive aplikacije, a to nikakor ne pomeni, da so brezplačne slabe. Kar nekaj je dovolj dobrih, da jih lahko priporočimo. Test vakuumskih varilnikov folije: na testu naprave s ceno med 20 in 200€, najbolje se je izkazala naprava iz srednjega cenovnega razreda. 

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu žara, kako se razlikujejo in kje so prednosti oziroma slabosti posameznih izvedb? Pri kupovanju spodnjega perila, majic in drugih tekstilnih izdelkov iz bombaža pogosto opazimo oznako `organski´, `eko´ ali `bio´ bombaž. Kaj te oznake pomenijo? Jim lahko zaupamo?

Letalske družbe: najboljše in najslabše. Člani britanske potrošniške organizacije so povedali svoje mnjeje o 11.300 letoih, kar je dovolj reprezentativen vzorec, da velja rezultate mnenjske raziskave upoštevati, ko boste naslednjič izbirali letalskega prevoznika. Predstavljamo tudi najpomembnejše pravice pri potovanju z letalom, vlakom, avtobusom in ladjo. 

Vsebuje mineralna voda veliko mineralov? Je mineralna voda pomemben vir esencialnih mineralnih snovi? Pogled na deklaracijo razkrije marsikaj, tudi to, da najdražja mineralna voda vsebuje najmanj mineralov! V bližnji prihodnosti naj bi se končalo obdobje izredno nizkih obrestnih mer. Na kaj biti pozoren, če razmišljate o najemu kredita in kakšen je nasvet za tiste, ki že imajo kredit? Odgovarjamo na najzanimivejša vprašanja minulega meseca. Med drugim članici, ki je upravniku redno plačevala svoje obveznosti, sedaj pa jih dobavitelj elektrike terja za plačilo dobave, saj mu upravnik ni poravnaval izstavljenih računov. Dobavitelj tudi grozi z odklopom elektrike. Ali res lahko to stori? Preberite na spletu!

ZPStest na tablici ali telefonu

appandroidAndroid: V Google Play trgovini si namestite aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna).

 

appiosiOS uporabniki:V iTunes trgovini si namestite aplikacijo aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna). 

 

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Ali po spletu - tukaj.

NAKUP

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,99 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA