Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
04. januar 2017

Test visokih stolčkov za otroke: večina jih je zahteven test dobro prestala, a žal ne vsi. Preizkusili smo vlažilne kreme v širokem cenovnem razponu: za najcenejšo je potrebno odšteti približno 2€ , za najdražjo več kot 150 € (!) za lonček. Kako so se kreme odrezale na testu? Veliko večje razlike v ceni, manjše v kakovosti! Na testu sanitarnih črpalk za pripravo tople vode se je izkazalo, da so razlike med črpalkami precejšnje. Ker so cene toplotnih črpalk in njihove vgradnje visoke, je še toliko pomembneje, da pred nakupom preverite rezultate testa. Čeprav veliko potrošnikov meni, da topljeni sir v lističih vsebuje predvsem sir, pa še zdaleč ni tako, le približno polovica vsebine je res sir. V paragrafu pišemo o izvršbi: ko je potrošniku vročen sklep o izvršbi, se potrošnik kot dolžnik dejavno vključi v izvršilni postopek. V tem delu je zelo pomembno poznati osnovna pravila o vročanju, štetju rokov in o ugovornem postopku. Stvarna napaka: vedno več potrošnikov sicer pozna svoje pravice, a se največkrat znajdejo v zadregi, ker prodajalci pogosto zanikajo obstoj napake. "Gospa, oprostite, niste upravičeni do zavarovalnine, ker še niste dovolj bolni!" Neslana šala? Žal ne. Se torej sploh splača skleniti zavarovanje za kritične bolezni  in na kaj je potrebno biti pozoren, ko nas obišče zavarovalni agent?

appandroidAndroid: V Google Play trgovini si namestite aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna).  

 

appiosiOS uporabniki:V iTunes trgovini si namestite aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna). 

 

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Ali po spletu - tukaj.

NAKUP

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,99 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA