Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Turizem
Turizem
11. junij 2020

Letno evropsko poročilo o kakovosti kopalnih voda kaže, da malo manj kot 85 % evropskih kopališč dosega najstrožje standarde EU glede čistosti vode. Poleg tega 95 % od 21.981 kopališč, pregledanih v 28 državah članicah EU, izpolnjuje minimalne zahteve glede kakovosti v skladu s pravili EU. V poročilo je vključenih tudi 314 kopališč v Albaniji in Švici.

V Sloveniji je bilo leta 2019 pregledanih 47 kopališč, in sicer 21 ob morju, 26 pa ob rekah in jezerih. 38 jih je prejelo oceno odlično (80,9 %), 5 oceno dobro in 4 oceno zadostno. Kot `slabo´ ni bilo ocenjeno nobeno kopališče.

Izvršni direktor Evropske agencije za okolje Hans Bruyninckx: "Redno spremljanje in ocenjevanje kopalnih voda sta bistvena za ohranjanje sedanje zelo visoke kakovosti voda po vsej Evropi, poleg tega pa nam omogočata, da po potrebi sprejmemo učinkovite ukrepe proti njihovemu onesnaževanju. Čiste kopalne vode ne koristijo le našemu zdravju in dobremu počutju, temveč tudi zdravju okolja."

Kakovost vode pregledanih slovenskih kopališč lahko preverite na interaktivnem zemljevidu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA