Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Javni prevoz, železnice, ladje

Če boste morali na poti po Avstriji točiti gorivo, ne bo odveč naslednja informacija. Na pobudo avstrijskega ministrstva za gospodarstvo, družino in mladino je avstrijski regulator Energie – Control Austria pripravil posebno spletno mesto, kjer lahko potrošniki preverijo, kje v njihovi bližini je mogoče kupiti najcenejše gorivo. Spletno mesto je bilo postavljena z namenom, da bi se povečala preglednost ponudnikov pogonskih goriv v Avstriji in konkurenca med njimi, posledično pa naj bi se znižale tudi cene goriva.

Kako iskati informacije?
Na spletnem mestu http://www.spritpreisrechner.at vpišete kraj, kjer se nameravate ustaviti na bencinskem servisu, in katero gorivo želite natočiti v svoje vozilo. Izbirate lahko med dizelskim gorivom in 95-oktanskim bencinom. Iskalnik vam bo izpisal cene želenega goriva na petih najugodnejših bencinskih servisih v kraju, ki ste ga izbrali. Servisi, ki se niso uvrstili med pet najugodnejših, pa so zgolj navedeni brez podatkov o cenah goriva.

Na spletišču so na voljo tudi informacije o odpiralnem času posameznega bencinskega servisa in kontaktni podatki. Lokacije so označene tudi na zemljevidu. Spletno mesto je v nemščini.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA