Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Oprema in tekstil

Kaj je pokazal letošnji prvi test otroških avtomobilskih sedežev? Zadnji rezultati v primerjalniku: sedeži niso samo vse bolj varni, ampak so izdelovalci začeli resneje reševati tudi težave z udobnostjo in načinom namestitve v avtomobil. Za lažji pregled smo pripravili spletni primerjalnik v katerem je 192 sedežev, 102 sta na voljo tudi v slovenskih trgovinah. Ob zadnjih testiranih modelih tudi podrobnejši opis z dobrimi in slabimi točkami posameznega preizkušenega sedeža.

Vsi avtomobilski sedeži pa niso enako varni! Čeprav ustrezajo uradnim standardom, pa se na zahtevnejšem testu, ki ga potrošniške organizacije opravljamo skupaj z avtomobilskimi klubi, vsakič znova izkaže, da so na trgu tudi otroški avtomobilski sedeži, ki jih ne moremo priporočiti. Pred nakupom torej obvezno preverite rezultate testa.

Vse modele avtosedežev smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Varnosti (50 % ocene):
Enostavnosti uporabe (40 % ocene)
Ergonomije (10% ocene)
Vsebnosti nevarnih kemikalij (0% skupne ocene)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA