Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
02. november 2016

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev igrač z izstrelki, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno - mehanskih lastnosti ter ustreznost označevanja. Izkazalo se je, da igrača Vodna absorbcijska pištola ni skladna s predpisi o varnosti igrač.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Vodna absorbcijska pištola- sbsorbent bomb gun
EAN koda: 8010014000516
Poreklo: Kitajska
Št. artikla: M:138, No 2336/140051
Uvoznikv EU: Yong d.o.o., Čulinec 1, 75 Zagreb, Poslovnica 1, Samoborska cesta 145, Zagreb
Distributer: Husanović Jakub s.p. Nine Trgovina, Trg Svobode 001, 1420 Trbovlje

Vzrok odpoklica
Opravljene analize vzorca igrače so pokazale, da igrača, poleg tega, da manjkajo osnovne oznake in opozorila, ni prestala preizkusov fizikalno - mehanskih lastnosti. Nabrekljivi projektili se preveč razširijo v vse smeri, prisesalne kapice se ločijo ob preiskusu, raven zvočnega tlaka je presežena. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

Ukrep
Igrače je distributer umaknil s trga in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA