Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
24. oktober 2016

Proizvajalec je objavil odpoklic dveh otroških koles Canondale.

Podatki o odpoklicanih kolesih
Naziv: Otroško kolo
Znamka Canondale
Model: Bad Boy in Bad Girl
Tip: Modelno leto 2010-2012
Proizvajalec: Cycling Sports Group, Inc., Wilton, Connecticut, Z.D.A.
Uvoznik: Cycling Sports Group Europe BV, Hanzepoort 27, Oldenzaal 7575 DB Nizozemska
Prodajalec: Funsports kolesarski center d.o.o., Cesta v Kleče 9, Ljubljana
Poreklo: ZDA

Vzrok odpoklica
Na mestu, kjer se os spoji z nogo vilic so nastale razpoke. Razpoke se zaradi utrujenosti materiala z uporabo lahko povečujejo, os lahko poči in se loči od noge vilic, zato obstaja tveganje za nesrečo oziroma poškodbo.

Kako prepoznate, ali imate prizadeto kolo?
S pomočjo datumske kode na dnu vilic in sicer za leto 2010 je črka P, za leto 2011 črka Q in za leto 2012 črka R (z izjemo RA, ki velja za december 2012 in ni predmet vpoklica). Kolesa s kodo T (2013), S (2014), N (2015), L (2016) in RA (December 2012) niso predmet odpoklica.

  Koda     Leto izdelave  
P   2010
Q   2011
R   2012

Ukrep
Distributer je na poziv Tržnega inšpektorata RS o nevarnosti proizvoda obvestil kupce v svojih prodajalnah in na spletni strani. Več informacij je na voljo spletni strani proizvajalca (v angleščini).

ZPS svetuje
V primeru, da imate prizadeto kolo doma, ga ne uporabljajte. Upoštevajte navodila uvoznika in se oglasite v prodajalni, kjer ste ga kupili. Kot je sporočil uvoznik, bodo opravili pregled kolesa in zamenjavo neustreznega dela.

Fotografija: Canondale

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA