Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
15. september 2016

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je posteljica, ki ej bila na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Otroška posteljica - Bedside Sleeper
EAN koda: 5060309210000
Tip / Znamka: Bednest
Proizvajalec: Bednest Ltd, Unit A, Drayton Manor Office Buildings, Drayton Manor Drive, Stratford Upon Avon, Warwickshire CV37 9RQ, Združeno kraljestvo
Uvoznik: Kakadu d.o.o., Pilonova ulica 34, 1000 Ljubljana
Poreklo: Velika Britanija

Vzrok odpoklica
Proizvajalec je objavil prostovoljni odpoklic otroške posteljice, ker lahko v primeru neupoštevanja navodila za uporabo, predstavlja tveganje za zadušitev z ujetjem vratu dojenčka na vrhu stranice posteljice.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je objavil prostovoljni odpoklic. Kot navajajo, so prodali le eno posteljico. 

ZPS svetuje
V primeru, da imate to posteljico doma, je ne uporabljajte. Vrnite jo v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA