Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
19. september 2016

Na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je Slovenija prijavila dekliško jopico Brugi.

Podatki o oblačilu
Naziv: Dekliška jopica s kapuco Brugi
Tip / Model: JA48 (EAN koda: 8300163561557)
Velikost: 98-110 cm, 3-5 let
Proizvajalec: BRUGI s.p.a., Via L. Pasteur, 6, 37135, Verona, Italija
Uvoznik / distributer: Eurosport trade d.o.o. Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 8, Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Jopica ima v kapuci vezalko s prostimi konci dolžine 95 mm. Vrvica se med igro lahko zatakne ali zapne, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje predpisov o varnosti izdelkov in predpisov o varnosti otroških oblačil.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije oblačilo prostovoljno umaknil s trga oz. vrvico odstranil iz oblačila.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to jopico doma, jo odstranite iz dosega otrok. Vrvico lahko izvlečete iz oblačila. Jopico lahko vrnete tudi v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA