Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
31. avgust 2016

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je objavljena igrača Voziček za punčke, ki je (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Igrača- voziček za punčke 
Blagovna znamka: OUSDY
Št.modela: No 0881
Bar koda: 8435426909682
Proizvajalec: ni znan
Distributer: OUSDY S.L, C/ Astorga 3, Fuenlabrada – Madrid, Spain
Distributer v Sloveniji: Modo d.o.o., Ulica Veljka Vlahovića 64, 2000 Maribor

Vzrok odpoklica
Preizkus igrače je pokazal, da ob uporabi lahko pride do poškodb, saj voziček nima ustreznega zavornega mehanizma. Voziček se lahko zruši ali zloži, kar lahko povzroči padec ali ujetost roke ali prsta. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač.

Ukrep
Odpoklic je objavil Zdravstveni inšpektorat republike Slovenije. Distributer v Sloveniji se v zakonsko določenih rokih ni odzval na uradne pozive o izvedbi potrebnih ukrepov (umik/odpoklic).

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat RS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA