Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
24. junij 2016

Podejte IKEA je objavilo odpoklic varnostnih zapor za stopnice IKEA Patrull. V nekaterih primerih se je zapora sama odprla.

Kot so sporočili iz podjetja, mehanizem za zapiranje ne deluje brezhibno, zato obstaja možnost, da se zapora odpre, kar predstavlja nevarnost poškodbe otrok.

V odpoklic so zajeti modeli PATRULL varovalo, PATRULL KLÄMMA in PATRULL FAST.

To je že drugi odpoklic za varovala PATRULL, podoben odpoklic je podjetje IKEA objavilo lani. Takrat je bil odpoklic objavljen zaradi tega, ker varnostnih ograj ni bilo mogoče dovolj trdno pritrditi med steni, zato je obstaja možnost, da otrok ograjo sname.

Podjetje IKEA kupce poziva, naj varnostne zapore prinesejo nazaj v tgovino, kjer jim bodo povrnili kupnino. Več informacij IKEA Avstrija in IKEA Italija.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to varovalo doma, ga ne uporabljajte. Vrnite ga v trgovino, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA