Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016

Distributer TEDi Betriebs d.o.o obvešča o odpoklicu rebričaste žogice.

Podatki o izdelku
Kategorija: Igrače
Izdelek: žogica
Številka artikla: 48261001241000000100
V prodaji: od 12.01.2016 do 11.04.2016
Prodajalec: TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor
Cena: 1,00 €

Vzrok odpoklica
Analize so pokazale, da žogica vsebuje previsoko vsebnost dibutilftalata, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to žogico doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Uporaba ftalatov DEHP, DBP in BBP je prepovedana v vseh igračah in izdelkih za otroke. Ftalati DINP, DIDP in DNOP pa so prepovedani v izdelkih, ki so namenjeni temu, da jih otrok vnaša v usta. Ftalati DEHP in DBP (preizkušeno na živalih ali enoceličnih organizmih): so toksični za reproduktivne organe, lahko motijo hormonsko delovanje in zmanjšujejo kakovost sperme. Vsebujejo jih lahko šminke, šamponi, parfumi, tekstilni izdelki, preproge, pohištvo, plastična embalaža, najdemo jih tudi v notranjosti avtomobilov, v mnogih izdelkih iz PVC-ja, osvežilcih zraka.

Fotografija: TEDI

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA