Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016

Danes je proizvajalec Hauck objavil odpoklic vozička Shopper Comfortfold na nemškem trgu. Vzrok odpoklica so nevarne kemikalije v ročaju vozička. V okviru primerjalnega testa kakovosti vozičkov, ki ga je opravila nemška potrošniška  organizacija Stiftung Warentest so v ročaju odkrili klorparafin (kratkoverižni Chlorparaf­fin).

V okviru testa so ugotovili koncentracijo 30 gramov kratkoverižnega klorparafina na kilogram materiala iz katerega so izdelani ročaji, oz. obloga ročajev. Kloroparafin v proizvodnji uporabljajo za mehčanje umetnih snovi, sodi pa med karcinogene kemikalije.

V naravi se ne razgradi, ostane v tleh, vodi in v telesu. Lahko prehaja čez kožo. Z matere na otroka se lahko prenaša tudi z dojenjem. Od leta 2015 evropski predpisi predpisujejo najvišjo dovoljeno koncentracijo 1,5g / kilogram. Najvišja dovoljena koncentracija je torej presežena za več kot dvajsetkrat.

Uvoznika za Slovenijo, podjetje Baby Center, smo zaprosili za več informacij. Takoj, ko bomo izvedeli kaj novega, bomo seveda objavili na naši spletni strani.

Fotografija: SW

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA