Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
22. februar 2016

Slovenija je v seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila fantovski pulover.

Podatki o izdelku
Naziv: Fantovski pulover s kapuco, Wendee
Tip / Model: OZFB11148-1 in OZFB11148-2
Starost: 2 do 7 let; velikosti 92, 104, 110 in 122 cm
Proizvajalec: Vendee Tekstil Pazarlama San. ve Dýţ Tic. Ltd. Ţti., M.Mesih Özmen Mah. Fatih Cad. Ceviz Sok. No:24/3-4, Güngören / ÝstanbulL, Turčija
Uvoznik / distributer: Via Vias d.o.o., Laze pri Dolskem 28a, 1262 Dol pri Ljubljani
Poreklo: Turčija

Vzrok odpoklica
Pulover ima v predelu glave skozi kapuco speljano funkcionalno vezalko s prostimi konci. Vezalke se med igro lahko zataknejo, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod. 

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije ta pulover prostovoljno umaknil s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta pulover doma, ga odstranite iz dosega otrok. Vrvice lahko odstranite iz oblačila. Seveda lahko pulover tudi vrnete v prodajalno, kjer ste ga kupili, uporavičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA