Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

17. april 2020

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu Safety gate je otroški voziček, ki je (bil) na voljo v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Kategorija: Predmeti za nego in varstvo otrok ter otroška oprema
Tip/Oznaka: 4BABY
Črtna koda: 5901691953420
Proizvajalec: 4BABY sp. z o.o., Poljska
Distributer: Mali vragci d.o.o., Mengeš

Vzrok odpoklica
Otroški voziček ni dovolj stabilen in se lahko prevrne. Možna poškodba otroka.

Ukrep
Proizvajalec 4BABY sp. z o.o. bo poslal distributerjem komplete za popravilo. Kompleti za popravilo bodo vključevali: jermen za zategovanje sedeža in navodila za montažo. Po navedbah proizvajalca namestitev zategovalnega pasu odpravlja nestabilnost vozička, ki jo je ugotovil laboratorij. Distributer v Sloveniji je s spletne strani umaknil oglaševanje vozička do odprave pomanjkljivosti.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta voziček doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino (ko bodo trgovine ponovno odprte), kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Tržni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA