Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

04. december 2018

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev držal/verižic za dude z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na določene mehanske in kemijske parametre ter ustreznost označevanja. 

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Verižica za dudo z leseno priponko (različni motivi)
Proizvajalec: Klavdija Šeneker, Sv. Boštjan 5, 2370 Dravograd, Kleopatra ART

Vzrok odpoklica
Opravljene analize za verižico so pokazale, da izdelek ne prestane preskusov določenih s standardom, kar predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek je konstrukcijsko neustrezen (dolžina, debelina vrvice…), verižica se pretrga, luknje imajo ostre grobe ostanke končne obdelave, nastanejo majhni delci in majhne kroglice, ventilacijske odprtine niso ustrezne. Oznake ter delno opozorila so neskladni.

Izdelek ne ustreza predpisom Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklical.

ZPS svetuje
v primeru, da imate to verižico doma, jo odstranite iz dosega otro. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA