Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

21. marec 2018

Objavljen je odpoklic fantovske jopice.

Podatki o izdelku
Naziv: Fantovska jopa s kapuco Filip Kid`s Fashion
Tip: 13882
EAN koda: 8606018596751
Proizvajalec: FKF d.o.o., Ilindenska 59, 18000 Niš, Srbija
Uvoznik: Filip Kids Fashion d.o.o., Šmartinska c. 152, 1000 Ljubljana, Slovenija
Poreklo: Srbija

Vzrok odpoklica
Ne izpolnjuje zahteve glede prepovedi vezalk s prostima koncema v predelu glave in vratu, kot je določeno v standardu Varnost otroških oblačil. Izstopajoča prosta konca vezalk se lahko zatakneta, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren izdelek. 

Ukrep
Uvoznik je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije oblačilo prostovoljno umaknil s trga oz. vezalka je bila odstranjena oz. izvlečena iz oblačila.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to oblačilo doma, ga odstranite iz dosega otrok. Lahko izvlečete vrvice. Jopico lahko vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA