Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Članstvo se splača

V naslednjem koraku boste lahko izbrali med različnimi načini plačila (položnica, kreditne kartice, Moneta) ter možnostjo plačila v enem ali štirih letnih obrokih ob ureditvi direktne bremenitve (trajnika).

 • paket

  Zps

  paket vseh ugodnosti

 • 4 x 15,75 €

  letno

  naroči

 • 4 x 15,75 €

  letno

  naroči

 • Tiskana revija ZPStest

  12 številk (v 10-ih izvodih) tiskane izdaje z dostavo

 • Revija ZPStest na spletu

  spletni dostop do elektronske različice

 • Mobilna aplikacija ZPS test

  branje revije na tablici ali mobilnem telefonu

 • Aktualni testi

  spletni dostop do vseh testov z več kot 3000 testiranimi izdelki

 • Spletni primerjalnik

  spletni dostop do 19 primerjalnikov z več kot 1500 testiranimi izdelki

 • Arhiv in testiranja

  spletni dostop do arhiva člankov in rezultatov več kot 150 testiranj

 • Možnost posveta

  o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike

 • Pravno svetovanje

  po telefonu pri potrošniških težavah

 • Tedenske e-novice

  z najbolj aktualnimi potrošniškimi informacijami

 • paket

  Internet

  paket vseh ugodnosti brez tiskane izdaje revije ZPStest

 • 4 x 14,10 €

  letno

  naroči

 • 4 x 14,10 €

  letno

  naroči

 • Tiskana revija ZPStest

  12 številk (v 10-ih izvodih) tiskane izdaje z dostavo

 • Revija ZPStest na spletu

  spletni dostop do elektronske različice

 • Mobilna aplikacija ZPS test

  branje revije na tablici ali mobilnem telefonu

 • Aktualni testi

  spletni dostop do vseh testov z več kot 3000 testiranimi izdelki

 • Spletni primerjalnik

  spletni dostop do 19 primerjalnikov z več kot 1500 testiranimi izdelki

 • Arhiv in testiranja

  spletni dostop do arhiva člankov in rezultatov več kot 150 testiranj

 • Možnost posveta

  o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike

 • Pravno svetovanje

  po telefonu pri potrošniških težavah

 • Tedenske e-novice

  z najbolj aktualnimi potrošniškimi informacijami

 • paket

  Naročnina

  za podjetja in posameznike, ki ne želijo biti člani ZPS

 • 69,60 €

  letno

  naroči

 • 69,60 €

  letno

  naroči

Članstvo/naročnina se sklepa za obdobje 12 mesecev in se avtomatično podaljšuje za enako obdobje pod pogoji, ki veljajo v času podaljšanja, vse do vašega preklica. Preklic članstva nam lahko sporočite pred potekom vsakokratnega enoletnega obdobja.

Članstvo v ZPS je naložba v bolj preudarne, cenejše in varnejše nakupe.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je neodvisna, neprofitna in mednarodno priznana nevladna organizacija, ki že od leta 1990 dalje varuje in zastopa izključno interese potrošnikov.

Informiramo

Spletna stran ZPS in revija ZPStest sta vir neodvisnih informacij s področja kakovosti izdelkov in storitev ter pravic potrošnikov. V reviji ZPStest in na spletni strani ne objavljamo oglasnih sporočil. Za vse s pametnimi mobilniki pa smo pripravili tudi dve brezplačni aplikaciji: Veš, kaj ješ in Potrošnikov SOS.

Svetujemo

Naši člani lahko vedno poiščejo pomoč: skupina pravnih strokovnjakov bo proučila njegov problem in predlagala ustrezno rešitev. Svetovanje je neodvisno, nepristransko in zaupno. Poleg splošnega svetovanja o pravicah potrošnikov svetujemo tudi o pravicah pacientov in sistemu zdravstvenega zavarovanja, ter o kakovosti izdelkov široke potrošnje in storitev.

Zastopamo

Poslanstvo ZPS kot nacionalne potrošniške organizacije je zastopanje interesov potrošnikov pri obravnavanju vseh pomembnih vprašanj, ki vplivajo na položaj potrošnikov v družbi. ZPS sodeluje pri oblikovanju zakonov in predpisov, ki urejajo vprašanja varstva potrošnikov, uveljavlja interese potrošnikov v odnosu do ponudnikov blaga in storitev in še posebej do velikih sistemov, kot so banke, zavarovalnice, zdravstvo. Z angažmajem za naše člane oblikujemo sodno prakso za vse slovenske potrošnike.

Več o članstvu

Naprej k naročilu
Nadvse cenim ter podpiram vaše delo. Večkrat ste mi odlično svetovali in mi pomagali v kakšni zagati. Sem vaša dolgoletna članica in revija ZPStest je še edini tiskani medij, na katerega sem naročena.

Barbara iz Ljubljane

Članica ZPS sem osem let. V reviji ZPStest najraje preberem konkretne primere potrošniških težav iz prakse in kako je ZPS pomagala pri njihovem razreševanju. Vesela sem tudi vseh testov, še posebej pa živil in kozmetike. Dobro ocenjene izdelke tudi sama velikokrat preizkusim. Če v pogovoru s prijatelji beseda nanese na teme, povezane z nakupi, s koristnimi informacijami za potrošnike, vedno omenim revijo ZPStest in jo priporočim.

Jana iz Kranja

Kot član ZPS sem bil deležen res izrednih dejanj. Pri Modrem varčevanju so me iz ZPS takoj obvestili o napaki, naredili izračune, pravno in finančno svetovali, obenem so se pogajali z banko in tudi vložili tožbo in vodili ves postopek do pozitivne rešitve. Imel sem tudi težave z obrtnikom in zagotovili so mi takojšnjo pravno pomoč z napotki v praksi. Brez dvoma lahko rečem, da je ZPS ena najboljših organizacij, kar jih premore Slovenija.

Damir iz Ljubljane

Prihranite s pametnimi nakupi

Ali ste že kdaj kaj kupili, pa vam je bilo potem žal? S pomočjo rezultatov neodvisnih testov boste lahko vaše prihodnje nakupe dobro preučili, primerjali in ob tem prihranili.

ZATO je pametno biti član ZPS. Ker vam prihranimo čas in denar!

Članarina oziroma plačilo posameznega paketa ugodnosti vas namreč stane manj, kot lahko znašajo vaši prihranki ob poznavanju rezultatov testov kakovosti izdelkov in storitev.

Naši člani sprejemajo dobre potrošniške odločitve, pri nakupih prihranijo čas in denar, pri morebitnih težavah pa jim svetuje naša pravna pisarna.

Da boste lahko sprejemali zares informirane nakupne odločitve si zagotovite dostop do vseh primerjalnih testov, informacij in nasvetov, ki jih pripravljamo za vas!

70%

je najboljše maslo

na testu cenejše od najdražjega in slabšega konkurenta, ki smo ga preizkusili.

680€

je razlika v ceni

med zmagovalcema testa pralnih strojev.

1014€

je razlika v ceni

enako dobro ocenjenih ploskih televizorjev z diagonalo 102-109 cm.

Naprej k naročilu

Zaupajte našim strokovnjakom

Pri primerjalnih testih sodelujejo potrošniške organizacije z vsega sveta, vse pa smo zavezane zelo strogim pravilom, zaradi katerih so naši testi sicer izjemno dragi, a hkrati vedno neodvisni in nepristranski. V publikacijah potrošniških organizacij ne boste našli nobenih komercialnih objav ali celo reklam. Vse teste opravljamo v akreditiranih laboratorijih. Pri testiranju poleg predstavnikov potrošniških organizacij in laboratorijev sodelujejo tudi neodvisni strokovnjaki, v naših testih pa skušamo preveriti zadnja dognanja in s tem tudi vplivamo na izboljšanje kakovosti, predvsem pa varnosti izdelkov. A že sam začetek testa dokazuje, da smo drugačni od drugih in da zares lahko stojimo za svojimi rezultati: vse izdelke kupimo v trgovini kot običajni potrošniki, anonimno in brez vednosti izdelovalca.

Dolgoletne izkušnje, ki smo jih pridobili s testiranjem, ne uporabljamo samo za naše prispevke, pač pa tudi pri svetovanju našim članom. Izkoristite jih!

1000

objavili smo rezultate

z več kot 1000 testiranj

3000

na naši spletni strani

so objavljeni rezultati za več kot 3000 izdelkov.

0

v 24-ih letih delovanja

nismo v naši reviji in na spletni strani objavili niti enega oglasa.

Svetovanje pri potrošniških problemih

Potrebujete nasvet o pravicah v pogodbenem razmerju s ponudniki blaga in storitev, ali pri razreševanju spora s proizvajalcem, trgovcem, banko ali drugim ponudnikom. Kot član Zveze potrošnikov Slovenije lahko vedno poiščete pomoč pri nas.

Svetovanje je neodvisno, nepristransko in zaupno.

A to ni vse! Člani nas lahko pokličejo tudi za nasvet o pravicah pacientov in sistemu zdravstvenega zavarovanja, ter o kakovosti izdelkov široke potrošnje in storitev.

Ne glede na dan in uro pa so na voljo osnovne informacije o vaših pravicah na spletu, kjer boste našli tudi in pritožne obrazce, ki vam bodo pomagali pri sestavi pritožbe zoper ponudnika.

3000

in večim

potrošnikom smo pomagali v letu 2015.

10 ur

na teden

naši pravniki odgovarjajo na vaša vprašanja po telefonu.

090 50 90

je številka,

ki jo lahko za neodvisen nasvet pokličejo potrošniki, ki niso člani ZPS.

ZPS je družbeno odgovorna organizacija

Smo predstavnik, zagovornik in neodvisni svetovalec potrošnikom.

Res je, drugim radi gledamo pod prste, a nase nismo pozabili. Poslovanje in ravnanje Zveze potrošnikov Slovenije je od samega začetka delovanja zastavljeno na družbeno odgovornih ciljih, saj verjamemo, da svojega poslanstva ne moremo opravljati, če pravila, po katerih ocenjujemo druge, ne veljajo tudi za nas. Na ZPS smo in bomo tudi v prihodnje vztrajali na načelih etičnosti, transparentnosti in poštenega odnosa do potrošnikov, ki jim bomo v največji možni meri pomagali pri sprejemanju  dobrih potrošniških odločitev. Leta 2012 smo prejeli tudi nagrado Horus za družbeno odgovorno poslovanje.

Redno sodelujemo pri pripravi zakonodaje, ki ščiti vse potrošnike. Tako je, sliši se nas tudi v Državnem zboru.

3000

in več podpornikov

akcije "Za šolo brez oglasov"

30

in več prilog

"Jaz, potrošnik"

6600

in več podpornikov

akcije proti predlagani zakonodaji Energetskega zakona

Naprej k naročilu

Člani ZPS ste razlog, da obstajamo!

Smo neodvisna, mednarodno priznana potrošniška organizacija, ki se financira iz članarin članov in posameznih domačih in mednarodnih projektov.

Pri nas štejete le vi, potrošniki. Zato bomo v ZPS vedno, ne glede na ovire, ki so posledica našega neodvisnega delovanja, odločno zastopali samo interese potrošnikov. Z delom bomo nadaljevali, dokler nas boste podpirali.

Še niste naši člani? Vabimo vas v našo družbo. Skupaj z vami so naši argumenti glasnejši, naša organizacija močnejša, zato člani dobite še več. Še glasnejšega zagovornika vaših potrošniških pravic, še več testov, še več tržnih pregledov…

Pri nas ni

oglasov.

Ne prejemamo

sponzorskih sredstev.

Ne prejemamo

donacij pravnih oseb.

Naprej k naročilu

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA