Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2017

Podjetje TEDi je objavilo odpoklic igrač Vozila Block Tech XS.

Podatki o izdelku
Izdelek: Igrače - vozila BLOCK TECH XS
Številka artikla: 68431001221000000100
Proizvajalec: RMS EUROPE B.V., Architronlaan 2-40, 5321 JJ Hedel, Nizozemska
Datum prodaje: od 28.3.2017 do 8.8.2017
Distributer: TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor
V trgovinah TEDi naprodaj od 28.3.2017 do 8.8.2017

Vzrok odpoklica
Pri testiranju so bile ugotovljene povečane vsebnosti prepovedanih mehčal - ftalatov (DEHP) v pnevmatiki vozila, ki lahko ogrožajo zdravje. 

ZPS svetuje
V primeru, da imate katero izmed teh igrač doma, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Ftalati
Uporaba ftalatov DEHP, DBP in BBP je prepovedana v vseh igračah in izdelkih za otroke. Ftalati DINP, DIDP in DNOP pa so prepovedani v izdelkih, ki so namenjeni temu, da jih otrok vnaša v usta. Ftalati DEHP in DBP (preizkušeno na živalih ali enoceličnih organizmih): so toksični za reproduktivne organe, lahko motijo hormonsko delovanje in zmanjšujejo kakovost sperme. Vsebujejo jih lahko šminke, šamponi, parfumi, tekstilni izdelki, preproge, pohištvo, plastična embalaža, najdemo jih tudi v notranjosti avtomobilov, v mnogih izdelkih iz PVC-ja, osvežilcih zraka.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA