Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni podatki

Če imamo zavese na oknih in živo mejo okoli našega vrta, najbrž še ne pomeni, da hočemo nekaj skriti. Ne, samo svoj mir hočemo. Zakaj bi nekdo moral ali imel pravico vedeti, kaj počnemo, katere knjige beremo, kakšne filme gledamo in kaj iščemo prek spleta? Mar ni to nekaj, o čemer bi se morali odločati sami? In ravno to je bistvo pravice do zasebnosti, da imamo svoj mir, v katerem se lahko svobodno udejstvujemo, razmišljamo, delamo in ustvarjamo. Tisti, ki menijo, da nimajo česa skrivati, se seveda motijo. Lahko jih vprašamo, ali bi jih motilo, če bi jim nekdo v dnevno sobo namestil videonadzorne kamere, ali bi jih motilo, če bi vsi vedeli, kaj so vpisali v iskalnik Google. Prav gotovo jim ne bi bilo vseeno.

Skupaj z Infomacijskim pooblaščencem smo pripravili brošuro, ki vas vodi po poteh pravic do varovanja zasebnosti.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA