Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni podatki
Osebni podatki
28. januar 2019

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenje ob dnevu varstva osebnih podatkov 2019 nagrado Ambasador zasebnost 2019 podeljuje Zvezi potrošnikov Slovenije.

karikaturaKot so zapisali v obrazložitvi, si Zveza potrošnikov Slovenije zasluži nagrado ambasador zasebnosti, zato ker vztrajno in zavzeto brani interese potrošnikov na vseh področjih, pomembno delo pa opravlja tudi na področju varstva osebnih podatkov potrošnikov. Sami in skupaj s sorodnimi organizacijami v Evropi sodeluje pri razkrivanju nepoštenih praks in zavajajočih pogojev uporabe storitev.

Opozarja na pomanjkljivo informiranje posameznikov o ravnanju z njihovimi podatki, ozavešča o pomenu politik zasebnost in pravic posameznika ter tudi vlaga pritožbe zoper sporne prakse spletnih velikanov, kot sta Google in Facebook. Opozarja tudi na pasti glede varne uporabe interneta, objave osebnih podatkov in spreminjanja pogojev poslovanja.

Zveza potrošnikov Slovenije je s svojimi aktivnostmi bistveno pripomogla k boljši ozaveščenosti posameznikov o pomenu varstva osebnih podatkov, njihov angažma pa vpliva tudi na poslovanje podjetij, ki čedalje bolj razumejo, da je zaupanje posameznikov v ustrezno ravnanje z njihovimi podatki ključno za njihov uspeh.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA