Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
28. november 2019

Kaj storiti, ko škodo povzročite drugemu? V poplavi možnosti različnih zavarovanj je zavarovanje odgovornosti pri nas manj znano. Pokriva primere, ko s svojim dejanjem povzročimo materialno ali nematerialno škodo, oškodovanec pa denarno odškodnino zahteva prek zavarovalnice ali na sodišču v civilni tožbi.

Marsikdo niti ne ve, da ima zavarovanje odgovornosti pravzaprav že sklenjeno, saj ga slovenske zavarovalnice zelo pogosto ponujajo v okviru zavarovanja nepremičnine. V prispevku smo se zato omejili na ta najbolj pogost primer, vse zavarovalnice, razen Merkurja, pa omogočajo tudi samostojno zavarovanje odškodninske odgovornosti, kar lahko pride prav, če nimate možnosti zavarovanja nepremičnine. So pa premije pri tovrstnem samostojnem zavarovanju precej visoke.

Predstavljamo višine zavarovalne vsote, obseg kritja ter izjeme, v katerih zavarovanje ne velja. Predstavljamo tudi nekaj primerov iz resničnega življenja, ki so lahko vzrok za odškodninske zahtevke.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA