Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
21. avgust 2018

Obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) je osnovni in najbolj razširjeni produkt premoženjskega zavarovanja: na leto se v Sloveniji sklene več kot 1,6 milijona polic AO za motorna vozila. S tem zavarovanjem se lastnik vozila zavaruje za primer, ko povzroči materialno ali nematerialno škodo drugi osebi. Ker gre za množičen in standardiziran produkt, ki zavarovalnicam prinese veliko prihodkov, ne preseneča, da so pred nekaj leti fizičnim osebam, lastnikom osebnih vozil, omogočile sklepanje tovrstnih zavarovanj tudi prek spleta. Trenutno to možnost ponujajo Triglav, Adriatic Slovenica (pod blagovno znamko WIZ), Sava (pod blagovno znamko Hi3), Generali (pod blagovno znamko G24), tik pred uvedbo je tudi zavarovalnica Grawe. Pregledali smo ponudbo, svetujemo kako izbrati primerno zavarovanje in odgovarjamo na vprašanje ali lahko prekinemo polico, če si po sklenitvi pogodbe prek spleta premislimo.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA