Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
02. julij 2018

Ena od manj znanih vrst življenjskega zavarovanja je zavarovanje pogrebnih stroškov. S plačevanjem premije si starejša oseba (zavarovanec) zagotovi, da bo zavarovalnica po njeni smrti upravičencu izplačala zavarovalnino, ki je (vsebinsko, ni pa nujno, da tudi neposredno) namenjena pokrivanju stroškov pogreba. Če je zavarovalna vsota nekoliko višja, takšno zavarovanje omogoča tudi premostitev nenadnega izostanka dela družinskega dohodka. Pod drobnogled smo vzeli takšna zavarovanja (Generali, Merkur Zavarovalnica, NLB Vita, Prva osebna zavarovalnica in Zavarovalnica Sava) in preverili cene, kritja, pogoje in omejitve za uveljavljane zavarovanj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA