Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
05. april 2018

Po podatkih Banke Slovenije je bilo do konca leta 2017 v Sloveniji izdanih nekaj več kot milijon osebnih plačilnih kartic (brez poslovnih in debetnih). Vse osebne plačilne kartice vključujejo osnovno zaščito, v okviru katere imetnik kartice krije izgubo zaradi zlorabe izgubljene ali ukradene kartice le do višine 50 evrov, pod pogojem, da je s kartico skrbno ravnal in njeno izginotje prijavil. Večina kartic vključuje tudi vsaj še eno obliko dodatnega zavarovanja, a se njihovi imetniki tega marsikdaj sploh ne zavedajo. Pripravili smo podroben pregled zavarovanj, ki jih vključujejo posamezne kartice. 

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA