Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
18. januar 2017

"Gospa, oprostite, niste upravičeni do zavarovalnine, ker še niste dovolj bolni!" Neslana šala? Žal ne. Višje sodišče v Ljubljani je nedavno v sodbi VSL I Cp 243/2016 pritrdilo argumentom zavarovalnice, da zavarovanki, ki je obolela za multiplo sklerozo, ne pripada zavarovalnina z naslova zavarovanja kritičnih bolezni, ker ne izpolnjuje dodatnih pogojev, določenih v splošnih pogojih zavarovalne pogodbe. Do zavarovalnine bo tako upravičena šele, ko bosta izpolnjena dva dodatna pogoja (dva nevrološka deficita), ki povzročita trajno nezmožnost zavarovanca, da se na ravni površini premika iz prostora v prostor, ali da se je sposoben sam hraniti z že pripravljeno hrano. Poenostavljeno: čeprav je zavarovanka zbolela za boleznijo, ki jo njeno zavarovanje krije, še ni dovolj bolna, da bi zavarovalnica odobrila izplačilo zavarovalne vsote. Se torej sploh splača skleniti tovrstno zavarovanje in na kaj je potrebno biti pozoren, ko nas obišče zavarovalni agent?

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA