Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
26. september 2016

Že sama narava zavarovalnih pogodb je takšna, da zavarovalci redno izpolnjujemo svoje obveznosti (plačilo premije), zavarovalnica pa je k svoji obveznosti zavezana šele, ko nastane škodni dogodek, ki smo ga zavarovali. Zavarovalnino uveljavljamo le redko, zato smo včasih malce negotovi, kako sploh pristopiti k temu – tako vsaj kažejo izkušnje naše pravne pisarne, ki se kar pogosto srečuje s tovrstnimi vprašanji potrošnikov. Ko sklepamo zavarovalno pogodbo, se po navadi ne ukvarjamo s postopkom uveljavljanja škode. Pa bi se morali, saj ob pravilnem uveljavljanju zahtevka pri zavarovalnici ne bomo imeli težav.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA