Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Varčevanja, prost dostop
Varčevanja, prost dostop
17. avgust 2018

Tokrat smo se pregleda obrestnih mer za depozite lotili v upanju, da so se v zadnjih dveh mesecih vsaj pri nekaterih bankah in hranilnicah odločili za povišanja. A kljub izredno nizkim obrestnim meram, kjer se akcijske ponudbe gibljejo okrog enega odstotka, nismo zabeležili nobenega povišanja. Dve banki, Sberbank in SKB, pa sta obrestne mere celo znižali. 

Depoziti, kot sicer ena najbolj varnih naložb, v zadnjih letih prinašajo minimalne obresti, govorimo lahko o nekaj evrih, več deset ali sto evrov obresti dobijo le tisti, ki imajo privarčevane višje zneske in so se jim pripravljeni odpovedali za več let. Ker se od našega prejšnjega pregleda na vrhu lestvice "najugodnejših" ni nič spremenilo, si o tem, kje je trenutno najbolj ugodno varčevati, preberite na tej povezavi. Če pa želite izračunati, koliko bi dobili za točno določen znesek in določeno obdobje, uporabite naš primerjalnik obrestnih mer za depozite. Ker večina bank omogoča vezavo denarja tudi nekomitentom (včasih sicer po nižjih obrestnih merah), za ugodnejše varčevanje ni potrebno menjati banke ali odpreti plačljivega računa - račun, ki ga dobite v namen depozitnega varčevanja, je pri vseh, razen Gorenjski banki, za nekomitente breplačen. Več informacij o sklepanju depozitov lahko preberete tukaj.

Enostavno izračunajte, koliko obresti dobite za vaš denar pri bankah in hranilnicah 

Uporabite katerega od preostalih finančnih primerjalnikov in kalkulatorjev

 

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA