Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Varčevanja, prost dostop
Varčevanja, prost dostop
28. junij 2018

Obrestne mere za depozite ostajajo na rekordno nizkih ravneh, a zaradi razlik med bankami in hranilnicami ni vseeno, kje denar vežete. Obresti za različne zneske in vezave izračunajte v našem primerjalniku in izberite najboljšo ponudbo.

Po podatkih Banke Slovenije ima kar polovica gospodinjstev svoje prihranke v vezanih vlogah in gotovini. In koliko obresti zalužijo s svojimi odvečnimi sredstvi? Depozit v višini 1500 evrov, ki ga vežete za 13 mesecev, prinese največ obresti pri Lonu – okroglih 13 evrov, pri Primorski hranilnivi Vipava 9,75 evra in 8,13 evra pri Gorenjski banki. Za enak znesek in z vezavo za dve leti dobite največ pri Gorenjski banki - 33,48 evra, pri Lonu 24,10 evra in 18,28 evra pri Addiko Bank. 

Vezava 10.000 evrov za 13 mesecev je najugodnejša pri Lonu - 86,7 evra, 65,02 evra dobite pri Primorski hranilnici Vipava in 54,18 evra pri Gorenjski banki. Vezava za dve leti je najbolj ugodna pri Gorenjski banki – 223,23 evra ter pri Lonu 160,64 evra in 121,83 evra pri Addiko Bank.

Obrestne mere za depozite se gibljejo med nič in enim odstotkom, višje ponujajo le Gorenjska banka (1,11 %, vezava dve leti ali več), Lon (1,50 %, vezava tri leta ali več) ter Sberbank (1,15 %, vezava pet let ali več). Obenem se inflacija giblje okoli dveh odstotkov, kar je zgornja meja, ki jo je ECB postavila  za ohranjanje cenovne stabilnosti.


Izračunajte, koliko obresti dobite za vaš denar pri bankah in hranilnicah

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA