Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Varčevanja, prost dostop
Varčevanja, prost dostop
15. februar 2018

Že nekaj let opazujemo depozitne obrestne mere, kako se gibljejo komaj nekoliko nad ničlo. In čeprav je inflacija precej višja kot pred leti, so banke v primerjavi z lanskim februarjem obresti za eno- in dvoletne vezave še dodatno znižale.

Kdor danes veže 1.500 evrov za eno leto, bo po 0,25 odstotni obrestni meri v najboljšem primeru dobil 3,8 evra pri Sberbank banki. Tistega, ki bi se bil enakemu znesku pripravljen odpovedati za dve leti, pa bosta najbolj nagradili Addiko banka in Gorenjska banka z 1,1 odstotno obrestno mero – leta 2020 bo bogatejši za 33 evrov. Ti dve banka sta tudi edini, ki sta obrestne mere za dvoletne depozite nekoliko dvignili, kar osem drugih bank jih je v zadnjem letu znižalo iz že sicer nizkih vrednosti.

Koliko obresti bi zaslužili s privarčevanim denarjem, izračunajte v našem primerjalniku obrestnih mer za depozite. Daljših vezav vam ob trenutnih obrestnih merah ne svetujemo. Lahko pa izbirate, pri kateri banki boste vezali denar, saj večina ponuja to možnost tudi nekomitentom – več o tem bomo pisali v marčevski reviji ZPStest.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA