Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Varčevanja, prost dostop
Varčevanja, prost dostop
29. avgust 2017

Naš pregled obrestnih mer za depozite je ponovno pokazal rekordno nizke vrednosti, ki za varčevalce pomenijo le simbolične zaslužke. 

Za kratkoročne depozite do enega leta se obrestne mere vrtijo okrog 0,1 odstotka letno, najvišja obrestna mera za petletno vezavo je nekaj več kot odstotek. Tako boste z vezavo 1.500 evrov za obdobje enega leta zaslužili med 15 centi in 4,56 evra, odvisno katero banko boste izbrali.

Obrestne mere pa so pri nekaterih bankah višje za daljše ročnosti. Pri dvoletni vezavi zneska 10.000 evrov se zato prihranki med bankami že močno razlikujejo, saj potrošnik pri najmanj ugodni banki prihrani le 2,03 evra obresti, pri najugodnejši ponudbi pa že 223,06 evra. Nekatere banke ponujajo ugodnejše pogoje varčevanja svojim komitentom in tistim, ki depozite sklenejo preko spleta.

 Preverite v našem primerjalniku, koliko lahko pri kateri banki v različnih obdobjih privarčujete z zneskom, ki ga imate na voljo.

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA