Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop

Na nas se je obrnil član, ki je pred nekaj leti vložil precejšnjo vsoto denarja v Coinspace. Agent, ki mu je kripto kovance prodal, je na pozive, kaj se dogaja, najprej odgovarjal, da rudarijo, zdaj se mu ne oglasi več.

Agenta, ki zdaj svetuje pri nakupu zlata in srebra in smo njegov nov kontakt našli na spletu, smo poklicali po telefonu. Najprej se prodaje Coinspaca ni spomnil, nato je povedal, da je kovance le prodajal naprej in da je tudi on "izgubil kot vsi ostali". Kaj lahko vlagatelji pričakujejo v prihodnosti, ni vedel povedati.

Kaj se dogaja s Coinspacom, očitno ne ve nihče. A splet je poln opozoril, da gre za prevaro, zato obstaja velika verjetnost, da bodo vlagatelji ostali brez denarja. S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da »v zvezi s poslovanjem omenjene družbe razpolagajo z določenimi informacijami prejetimi v letih 2017 in 2018 in preverjajo obstoj razlogov, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, kar pa do sedaj ni bilo potrjeno.« Konkretnih prijav oškodovancev do sedaj niso prejeli, a vsem, ki menijo, da da so bili pri nakupu (katerekoli kriptovalute) zavedeni ali kakorkoli ogoljufani in s tem oškodovani, predlagajo, da se obrnejo na najbiližjo policijsko postajo in zadevo naznanijo. Ob prijavi naj predložijo tudi vso razpoložjivo dokumentacijo.

Coinspace preiskujejo organi pregona tudi v drugih državah in več znakov kaže na piramidno shemo, zato svetujemo, da se nakupu izognete. Pridružujemo se tudi pozivom Policije k previdnosti pri nakupu kriptovalut. Prepričajte se, kakšna tveganja to za vas prinaša, preverite poslovanje družbe in imejte v mislih, da lahko vloženi denar iz različnih razlogov tudi izgubite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA