Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi
Osebni računi
22. februar 2019

V spletni primerjalnik stroškov poslovanja z bančnim računom smo dodali paketne račune Gorenjske banke in Delavske hranilnice. Preverite, ali vam lahko prinesejo prihranke.

Revolucije med najugodnejšimi ponudniki novi paketi niso prinesli - paket DH EYCA za zaposlene Delavske hranilnice je za našega modelnega potrošnika*, ki plačuje na bančnem okencu sicer res najugodnejši, a je premagal Osebni račun Delavske hranilnice le za tri evre na leto - za celoletno vodenje in vključene storitve boste plačali slabih 60 evrov. Najugodnejši tako ostajata obe hranilnici - Delavska in Primorska hranilnica Vipava, pri elektronskem poslovanju z banko pa še Sberbank z Direkt računom.

Primerjava in prihranki
Ugodnejše od klasičnega je seveda elektronsko poslovanje v spletni (ali mobilni) banki, kamor ponudniki v zadnjih letih usmerjajo svoje komitente. Razlika med najbolj in najmanj ugodno banko oz. hranilnico je 70 evrov letno, kar je dovolj dober razlog za zamenjavo ponudnika. Tisti, ki poslujete na bančnih okencih, kjer so nadomestila za plačilo položnic bistveno višja, bodite pri izbiri banke še bolj pazljivi. Najugodnejša Delavska hranilica našega modelnega potrošnika* letno stane okrog 60 evrov, najdražja SKB skoraj 370 evrov - SKB ima najvišje nadomestilo za plačilo položnice na bančnem okencu (4 evre), letos pa so že dražili že tri storitve: direktno obremenitev, dvig gotovine na bankomatu druge banke in letno članarino za kartico z odloženim plačilom. Slednjo sta v začetku leta podražili tudi DBS in NLB, pri Lonu pa so povišali ceno plačila položnice z OCR vrstico na bančnem okencu.

Novi paketi Gorenjske banke
Čeprav novi paketi Gorenjske banke niso med  najbolj ugodnimi, pa lahko prinesejo prihranke komitentom te banke, ki so do sedaj uporabljali klasični račun. Naš izračun je pokazal, da lahko modelni potrošnik*, ki posluje na bančnem okencu s paketoma Mini in Top prihrani okrog 60 evrov letno. Prihranke si lahko zaradi širokega nabora storitev v nekaterih paketih obetate tudi tisti, ki mesečno porabite več različnih bančnih storitev. A če ste priravljeni zamenjati banko, je vaš prihranek lahko še večji.

 Preverite, ali lahko prihranite s prehodom na enega izmed novih paketov, ali pa z zamnejavo banke ali hranilnice v primerjalniku stroškov poslovanja z bančnim računom.

* mesečno šest UPN-jev, en tranji nalog, ena direktna obremenitev, trije dvigi na bankomatu druge banke in kartica z odloženim plačilom

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več