Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop

Velike razlike v nadomestilih, ki jih banke in hranilnice zaračunavajo za svoje storitve, so lahko priložnost za prihranek - tudi do nekaj sto evrov letno. 

A ker je primerjava cenikov zamudna in neprijetna, obiščite naš spletni primerjalnik stroškov poslovanja z osebnim računom in preverite, kakšen prihranek si lahko obetate.

Trenutno najugodnejša je za našega modelnega uporabnika*, ki plačuje na bančnem okencu, Delavska hranilnica (62,14 € letno), najmanj ugodna pa NLB (262,16 € letno). Uporabnik spletne banke plačuje manj in sicer najmanj pri Primorski hranilnici Vipava (45,88 € letno), največ pa pri Intesa Sanpaolo Bank (128,44 € letno).

 Z zamenjavo banke lahko modelni uporabnik spletne banke prihrani do 80 € letno, uporabnik klasičnega plačevanja na bančnem okencu pa do 200 € letno.

V letošnjem letu smo zabeležili že 11 podražitev, zadnje s strani NLB in NKBM. Prva je podražila plačilo UPN naloga na okencu iz 2,1 € na 2,4 € ter direktno obremenitev iz 0,26 € na 0,28 €. Pri NKBM so se odločili povišati nadomestilo za dvig na bankomatu druge banke za 4 cente, iz 0,48 € na 0,52 €, iz ponudbe pa so umaknili pakete Futurist. Novost je Digitalni paket Delavske hranilnice, ki je namenjen spletnim uporabnikom plačilnih storitev – ali je za vas bolj ugoden od trenutnega osebnega računa preverite v primerjalniku.

Dodaten razlog za zamenjavo ponudnika finančnih storitev je enostavnost postopka – obiščite banko ali hranilnico, kamor želite prenesti račun in izpolnite obrazec – osebni obisk dosedanjega ponudnika ni potreben. Banka ali hranilnica vam ne sme zaračunati dodatnih stroškov zapiranja računa, če ste ga uporabljali vsaj šest mesecev.

* mesečno šest UPN-jev, en tranji nalog, ena direktna obremenitev, trije dvigi na bankomatu druge banke in kartica z odloženim plačilom

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA