Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop
Osebni računi, prost dostop
12. februar 2018

V primerjalnik stroškov poslovanja z osebnim računom smo dodali tri nove pakete Primorske hranilnice Vipava, ki prinašajo možnost nižjih stroškov.

Z novim `e-paketom´ je Primorska hranilnica Vipava postala najugodnejša izbira za ZPS spletnega modelnega uporabnika*. Njegov letni strošek znaša 45 evrov, kar je šest evrov manj od do sedaj najugodnejše ponudbe. A težavo predstavlja majhno število poslovalnic Primorske hranilnice Vipava. Le osem jih imajo in še te so geografsko omejene na Primorsko in Notranjsko (najbližja Ljubljani je v Logatcu). Tudi če poslujete elektronsko, boste za odprtje računa morali v eno izmed njih, pa tudi sicer je banko dobro imeti pri roki, saj je občasen osebni obisk neizogiben. A je nova ponuba vsekakor ugodna in dobra izbira za tiste, ki živite v bližini ene izmed njihovih poslovalnic (odsvetujemo izbiro `e-paketa s plačilno kartico Mastercard´, ki je letno 12 evrov dražji, letna članarina za kartico z odloženim plačilom pa je 10 evrov).

Med ugodnejšimi sta za spletnega uporabnika še Sberbank paket Direkt, kjer je letni strošek 51 evrov ter Delavska hranilnica s 57 evri. Žal pa so pri Sberbank podražili trajnik in direktno obremenitev (iz 23 na 28 centov), z marcem pa uvajajo še nadomestilo za uporabo spletne banke (0,5 evra mesečno). BKS in Sparkasse bosta ostali edini, ki ne zaračunavata uporabe elektronske banke.

Za tiste, ki raje plačujete na bančnih okencih, je še vedno najugodnejša Delavska hranilnica. Letni strošek modelnega uporabnika je 62 evrov, sledi ji Primorska hranilnica Vipava z novim paketom `Standard´ za 69 evrov (mesečno šestih brezplačnih položnic na okencu), Hranilnica Lon pa je že dvakrat dražja – 123 evrov letno.

Razlike med bankami so še vedno velike: modelni spletni uporabnik lahko z zamenjavo prihrani do 80 evrov, še več pa si lahko obeta klasični uporabnik bančnih okenc, kar do 180 evrov. Koliko bi z zamenjavo banke lahko prihranili vi, preverite v spletnem primerjalniku.

*modelni uporabnik mesečno plača 6 položnic, po en trajnik in direktno obremenitev, trikrat dvigne denar na bankomatu druge bank ter uporablja kartico z odloženim plačilom

bs

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA