Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop

Tudi v poletnem času smo zaznali podražitve osnovnih bančnih storitev. Od avgusta dalje je dražje vodenje računa in Osnovnega paketa pri UniCredit banki, kjer so povišali tudi nadomestili za plačilo položnice v spletni banki in trajni nalog. 

Najvišjo, 30 odstotno podražitev smo zasledili pri Delavski hranilnici, ki je plačilo položnice na bančnem okencu dvignila iz 30 na 39 centov, kar pa je še vedno najugodnejša tarifa med vsemi bankami in hranilnicami. V letošnjem letu smo do sedaj zabeležili že 30 podražitev pri 15 bankah in hranilnicah, ki poslujejo pri nas.

Za ZPS modelnega potrošnika*, ki posluje prek okenca, je še vedno najbolj ugodna Delavska hranilnica, sledita ji Primorska hranilnica Vipava in Hranilnica Lon. Modelni potrošnik, ki posluje elektronsko, bo najmanj plačal pri Sberbank banki z uporabo Direkt računa, le malenkost več pri Primorski hranilnici Vipava in Delavski hranilnici.

 Preverite svoje letne stroške poslovanja z bančnim računom v primerjalniku osebnih računov.

*ZPS modelni uporabnik mesečno plača 6 položnic, po en trajni nalog in direktno odobritev, trikrat dvigne gotovino na bankomatu druge banke in uporablja kartico z odloženim plačilom. Več informacij v ZPS primerjalniku osebnih računov

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA