Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop
Osebni računi, prost dostop
22. februar 2012

Tržni inšpektorat opozarja, da se je v zadnjem času povečalo število ponudnikov, ki ponujajo najem ugodnega kredita po spletu. Denar ponujajo na spletnih mestih za pomoč v stiski, ali pa spletnih straneh, ki objavljajo male oglase za različne storitve.

Ali resna podjetja poslujejo z elektronskim naslovom @gmail.com?
Ena od njih se glasi: "Spoštovani gospod/gospa/. Ali potrebujete posojilo za poravnavo svojega dolga? Ali ste v finančni krizi? Ali potrebujete posojilo za širitev vašega podjetja? Potem ste prišli na pravo mesto. Ponujamo vam posojilo v višini od 3.000,00 do 200.000 EUR, po 5% obrestni meri. Če ste zainteresirani nas kontaktirajte preko e-mail: morgaloancompany2011(at)gmail.com."  Interesenti morajo posredovati svoje osebne podatke, kot npr. potreben znesek posojila, ročnost posojila, podatke o mesečnih dohodkih, številko mobilnega telefona, v nekaterih primerih pa tudi davčno številko in celo številko transakcijskega računa.

Na ponudbo kreditov prek spleta opozarjamo v januarski številki revije VIP. Preberite članek, o tem, kako prepoznati lažno ponudbo in kaj storiti, ki so ga pripravili strokovnjaki projekta Varni na internetu: Nova oblika spletne goljufije: kredit kar prek spleta

Pozor: "Marko Matic"!
Na tržnem inšpektoratu so preverili nekaj ponudb in ugotovili, da kljub temu, da je ponudba namenjena slovenskim potrošnikom, ponudniki storitev neposredno na območju Slovenije ne poslujejo. Ponudnik, ki se na spletu predstavlja kot "Marko Matic", posluje prek treh spletnih poštnih naslovov in sicer info(at)mfinancials.com, info(at)markofinancials.w.cn in info(at)matic.org.

Na tovrstne ponudbe ne odgovarjajte, saj lahko zabredete v resne težave!
Potrošnike opozarjamo, da predstavljajo takšne ponudbe "ugodnih posojil" resno tveganje. Preverite, ali sogovornikov naslov v elektronskem sporočilu ustreza osebi oziroma ustanovi, ki jo predstavlja. Za tehnično pomoč pri izsleditvi pošiljatelja elektronske pošte ter lokacije spletnega mesta, se lahko potrošniki obrnejo tudi na info(at)varninainternetu.si. Morebitno goljufijo in oškodovanja prijavite Policiji.

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA