Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi
Osebni računi
03. november 2020

Nemška spletna banka N26, kjer ima račun tudi nekaj deset tisoč Slovencev, ni več popolnoma brezplačna. Banka je namreč začela zaračunavati ležarine.

Ležarine na denarna sredstva fizičnih oseb so v Nemčiji že realnost. Čeprav se je o tem govorilo tudi pri nas, potrošnikov še niso doletele, vsaj ne s strani slovenskih bank. A tisti, ki bodo račun odprli pri nemškem fintechu N26, jih bodo - nad določenim zneskom - morali plačevati.

Meja: 50.000 evrov

Vsi, ki so ali bodo račun pri N26 odprli po 19.10.2020 in bodo imeli stanje višje od 50.000 evrov, ne bodo več deležni brezplačnega računa, ki je poleg tudi sicer nizkih stroškov ena od prednost N26. Za vse tiste, ki so torej račun odprli pred omenjenim datumom, strošek ležarine ne velja, prav tako ne velja za tiste, ki imajo na računu manj kot 50 tisočakov. Ležarin ne bodo plačevali tudi tisti s premijskim računom. Višina ležarine je 0,5 % letno, zato bodite ob odpiranju računa previdni, da nanj ne položite preveč sredstev.

 bs

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več