Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Naložbe
Naložbe
12. november 2015

"Pri borznoposredniški hiši imam odprt trgovalni račun. Želel sem ga zapreti in delnice prenesti na trgovalni račun, odprt pri drugi hiši. Na ceniku borznoposredniške hiše je navedeno, da je strošek zapiranja računa 15 evrov, strošek prenosa do 499 delnic na drug račun pa 14 evrov. Zaprtje računa naj bi me torej stalo 29 evrov. Iz borznoposredniške hiše pa so me obvestili, da mi bodo strošek prenosa zaračunali za vsako delnico posebej. Za prenos delnic bi tako moral plačati precej visoko ceno, kar se mi tudi glede na vrednost delnic zdi absurdno. Mi lahko pomagate?"

Glede na to, da iz cenika ni razvidno, da naj bi cena prenosa delnic (14 evrov) veljala za prenos vsake posamezne delnice, smo potrošniku svetovali, naj borznoposredniško hišo pisno opozori na 26. člen Zakona o varstvu potrošnikov, v katerem je zapisano, da mora podjetje za storitve, ki jih ponuja, vidno označiti cene in jih seveda tudi upoštevati.

Potrošnik je s svojim dopisom uspel in borznoposredniška hiša mu je za zaprtje računa zaračunala 29 evrov, kar je v skladu z objavljenim cenikom.

Avtorica: Tina Fonovič

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA