Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
06. november 2019

Posodobili smo primerjalnik hipotekarnih kreditov v višini 80.000 evrov in z dobo odplačila 20 let. Preverite razlike med bankami in hranilnicami. 

Razlike med bankami so tako kot vedno velike - večji je znesek kredita, več denarja lahko prihranite s primerjavo in izbiro ugodnejšega ponudnika. Pri stanovanjskih kreditih, kjer govorimo o izposoji več deset ali celo več sto tisoč evrov, je zamenajva banke nekaj običajnega - svoje poslovanje boste prenesli tja, kjer vam bodo ponudili najugodnejši kredit. Zato izbirajte med vsemi 15 bankami in hranilnicami pri nas.

Do primerjalnik dostopate na tej povezavi.

In kakšne so razlike?

Pri kreditu s fiksno obrestno je razlika med najmanj in najbolj ugodno banko mero skoraj 10.000 evrov, pri kreditu s spremenljivo obrestno mero pa skoraj 9000 evrov. Svetujemo izbiro fiksne obrestne mere, ki odpravi vsaj eno tveganje - dvig obrestne mere in obroka med samim odplačilom.

Obrestne mere, ki jih banke objavijo na svojih spletnih mestih in so navedene v našem primerjalniku, niso zadnja ponudba, ki jo lahko dobite od banke. Pogajajte se za nižjo obrestno mero - boljša je vaša kreditna sposobnost, večje znižanje lahko pričakujete. Če bo poslovanje k novi banki prenesel še vaš partner ali drug družinski član, imate še boljše pogajalsko izhodišče.

Kredite enakih znesko v in ročnosti primerjajte po efektivni obrestni meri (EOM) in dobro preberite pogodbo, ki vam jo mora ponudnik izročiti pred podpisom.

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA