Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
27. julij 2016

Pregled ponudbe stanovanjskih kreditov je pokazal nadaljevanje trenda, ki smo ga opazili že lani. Banke so v zadnjem letu ponovno znižale obrestne mere, v povprečju za pol odstotne točke pri kreditih s spremenljivo obrestno mero in kar za odstotek pri tistih z nepremenljivo. Ker so dolgoročni stanovanjski krediti z nespremenljivo – fiksno obrestno mero veliko varnejši za potrošnika, pozdravljamo tako ugodnejšo ponudbo, kot tudi vedno večje število bank, ki se tega zavedajo in takšne kredite ponujajo.

V ZPS primerjalniku si lahko ogledate ponudbo stanovanjskih kreditov v višini 80.000€ in dobo odplačevanja 20 let. Najugodnejše kredite s fiksno obrestno mero trenutno ponujajo banke Unicredit, SKB in Banka Koper.

Več o iskanju in izbiri primernega stanovanjskega kredita lahko preberete tudi v naši lanski raziskavi ponudbe na naši spletni strani: povezava na članek.

Svetujemo

• Primerjate ponudbe čim več bank in se z njimi pogajajte.
• Pri primerjavi kreditov ne upoštevate le obrestne mere, ampak skupne stroške kredita, vključno s stroški zavarovalnih premij, ki so pogosto del ponudbe.
• Ne sklepajte zavarovanj, ki vam jih banka ponuja s kreditom, če jih zares ne potrebujete. V nasprotnem primeru vam prinašajo le dodatne stroške..
• Banko prosite, naj vam predstavi vse opcije za najem kredita in izberite najugodnejšo. Banka vam bo sicer predstavila samo tisto ponudbo, ki je zanjo      najdonosnejša.

 
bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA