Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
29. junij 2016

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je družbi Mediafin finance d.o.o., Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, že septembra lani izdalo odločbo, s katero je bilo tej družbi odvzeto dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja, kot je opredeljeno v Zakonu o potrošniških kreditih.

Kljub temu, da je bila zoper navedeno odločbo vložena pritožba, o kateri pristojno Upravno sodišče RS še ni odločilo, bi družbi v vsakem primeru prenehalo dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja z dnem 18.2.2016. Podjetje trenutno nima veljavnega dovoljenja za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja, zaradi česar ne sme sklepati kreditnih pogodb s potrošniki.

Kreditna pogodba, ki jo potrošnik sklene z družbo Mediafin finance d.o.o., je nična.

Podjetje Mediafin finance d.o.o. kljub temu še vedno nudi informacije o kreditih na območju Maribora, Kopra, Novega mesta in Celja (v postopku Tržnega inšpektorata RS so bile ugotovljene lokacije Mlinska 22, Maribor, Trg Brolo 8, Koper, Valvasorjev trg 6, Laško, in Novi trg 1, Novo mesto).  

Podjetje Mediafin finance d.o.o. tudi ne sme oglaševati dejavnosti potrošniškega kreditiranja, saj vsako tovrstno oglaševanje pomeni tudi oglaševanje dela na črno na podlagi Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Kljub temu je bilo ugotovljeno, da družba na spletni strani http://www.mediafin.si/ ponuja kredite, kar predstavlja kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Potrošniki, ki so v času, ko podjetje ne izkazuje veljavnega dovoljenja za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja, sklenili kreditno pogodbo, so zaradi ničnosti takšne kreditne pogodbe kreditodajalcu dolžni vrniti le znesek, ki so ga dejansko prejeli na podlagi nične pogodbe.

Več o oderuških kreditih. 

bs

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA