Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop

Zveza potrošnikov Slovenije dosegla pomembno spremembo v korist kreditojemalcev oderuških kreditov.

Na podlagi predloga ZPS je prišlo do pomembne spremembe 135. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju, ki bistveno olajšuje reševanje problemov potrošnikov, ki so najeli oderuške kredite pri podjetjih, ki se s potrošniškim kreditiranjem ne smejo ukvarjati.
 
Od uveljavitve spremembe zakona, to je od začetka letošnjega avgusta, lahko dolžnik s pisno izjavo, ki jo pošlje svojemu delodajalcu, prekliče upravno izplačilno prepoved. S takšno izjavo lahko potrošnik, ki je vrnil znesek, ki ga je prejel na podlagi sporne (nične) kreditne pogodbe, sam ustavi odtegovanje obrokov od svoje plače ali pokojnine in za to ni več potrebno posredovanje sodišča z izdajo začasne odredbe.   

Še naprej pa bo ZPS pomagala tistim potrošnikom, ki so zaradi ničnih kreditnih pogodb preplačali kredite in morajo preplačilo izterjati po sodni poti. Do sedaj je tožbo vložilo že več kot 20 članov ZPS.

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA