Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop

Številni potrošniki so v preteklih letih sklepali potrošniške kredite z moratorijem. Glavnice ne odplačujete mesečno, temveč po poteku kreditne pogodbe. Na prvi pogled se zdi takšen kredit zelo ugoden, saj lahko denar porabite takoj, odplačilo dolga pa odložite za leto ali dve. Opozarjamo , da je takšen kredit povezan z veliko višjimi obrestnimi stroški kot kredit, ki ga odplačujete mesečno.

Včasih lahko do konca pogodbe počakate tudi z odplačilom obresti. Na prvi pogled se zdi takšen kredit zelo ugoden, saj lahko denar porabite takoj, odplačilo dolga pa odložite za leto ali dve. Razen pri kreditih, ki so namenjeni gradnji ali adaptaciji nepremičnin, pri katerih moratorij traja v času, ko denar zaradi postopnega investiranja še črpate, pa najem takšnega kredita večinoma ni upravičen.

Opozarjamo vas, da je takšen kredit povezan z veliko višjimi obrestnimi stroški kot kredit, ki ga odplačujete mesečno. Banka namreč v celotnem trajanju kredita zaračunava obresti na celotno glavnico. Prav tako ste pri takšnem kreditu izpostavljeni tveganju, da se boste po poteku kredita soočili s prej nepredvidenimi finančnimi obremenitvami in pri odplačilu zašli v težave. Svetujemo vam, da dobro pretehtate takšno odločitev in povprašate po ugodnejših oblikah kredita.

bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA