Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
06. julij 2020

Sveži podatki o ponudbi potrošniških gotovinskih kreditov so objavljeni v primerjalniku, preverite obrestne mere in stroške kredita za 3000 in 7000 evrov. 

Podatke o potrošniških kreditih smo zbrali na spletnih mestih bank in hranilnic - večina omogoča informativne izračune, ki jih lahko uporabite tudi sami za poljuben znesek in dobo odplačila kredita (spletne povezave do bank in hranilnic so v primerjalniku). Mi smo primerjali dva kredita: za 3000 evrov, ki ga odplačamo v enem letu in za 7000 evrov, ki ga odplačamo v štirih letih.

Najbolj ugodna ponudba s fiksno obrestno mero pri kreditu za 3000 evrov je pri NKBM, kjer stroški kredita znašajo 129 evrov, najmanj ugodna pa pri NLB, kjer so stroški 243 evrov. Večjih sprememb od našega zadnjega pregleda v februarju ni bilo. Več pa jih je pri bolj dolgoročnem kreditu za 7000 evrov s fiksno obrestno mero. Najbolj ugodna je trenutno ponudba Sparkasse, kjer so skupni stroški 1001 evro - še pred nekaj meseci je bila najugodnejša ponudba cenejša za 140 evrov - najmanj ugodna pa NLB s 1281 evri stroškov. Ugodnih ponudb s fiksno obrestno mero je pri kreditu z daljšo ročnostjo manj kot pred meseci, ko so bili stroški kar nekaj bank pod tisočakom. Pri spremenljivi obrestni meri je še vedno najbolj ugodna Gorenjska banka s skupnimi stroški 839 evrov, najmanj pa tokrat NLB s 1075 evri stroškov.

Potencialni prihranek je tako pri kreditu za 7000 evrov v primeru fiksne in spremenljive obrestne mere okrog 300 evrov.

Primerjajte ponudbo potrošniških kreditov

Pred najmemo kredita dobro premislite, ali denar res potrebujete takoj, ali bi ga rajši privarčevali in prihranili obresti. Za ponudbo zaprosite več bank in kredite enakih zneskov in ročnosti primerjajte po efektivni obrestni meri (EOM) ali pa skupnih stroških/skupnem znesku, ki ga boste morali plačati banki.

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA