Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
10. marec 2020

Posodobili smo primerjalnik stanovanjskih kreditov, kjer primerjamo ponudbo bank in hranilnic za kredit v višini 80.000 evrov in dobo odplačevanja 20 let. Primerjava se splača, prav tako pogajanja z bankami. 

Iz primerjalnika smo ostranili Addiko banko, ki v svoji ponudbi nima več stanovanjskih kreditov. Med ostalimi je, glede na informativne izračune oziroma obrestne mere objavljene na njihovih spletnih mestih, najbolj ugodna ponudba Delavske hranilnice pri fiksni obrestni meri, kjer kredit preplačate za 23 500 evrov. Za skoraj deset tisočakov več pa v trenutno najmanj ugodni NLB. Fiksno obrestno mero za dobo 20 let ponuja polovica od 14 bank in hranilnic.

Pri spremenljivi obrestni meri, ki je na začetku sicer ugodneša, a prinaša veliko tveganje zaradi dviga referenčne obrestene mere ter mesečnega obroka - in je lahko na koncu precej dražja od fiksne - je trenutno najbolj ugodna DBS, kjer kredit preplačate za slabih 15 tisočakov. Najmanj ugodna je tudi tukaj NLB, kjer preplačlilo znaša 22 500 evrov.

A pozor, informacije o ponudbi, ki jih imajo banke in hranilnice objavljene na spletnih mestih, niso nujno zadnja oziroma najugodnejša ponudba. Primerjalnik naj vam služi kot izhodiščna točka, čimveč bank pa prosite za individualno ponudbo ter se z njimi pogajajte. Lahko se zgodi, da boste na koncu najugodnješo ponudbo dobili povsem drugje kot ste pričakovali.

 
Preverite primerjavo stanovanjskih kreditov v ZPS primerjalniku.

 

 
 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA