Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
20. avgust 2019

Potrošnik nas je opozoril na visoko nadomestilo, ki so ga začeli zaračunavati pri Abanki za kartice "drugih izdajateljev" in naj bi ga plačali tudi imetniki kartic N26, Revolut in Curve. 

 Vprašanje smo naslovili na Abanko, kjer so medtem nekoliko popravili navedbo v ceniku. "Vsi tuji izdajatelji" so sedaj le še izdajatelji "izven Evropskega gospodarskega prostora", višina nadomestila pa ostaja enaka - štiri evre.

Prav tako so nam iz Abanke odgovorili:

"Nadomestilo za dvig gotovine na bankomatih Abanke po navedeni tarifni postavki zaračunavamo imetnikom, ki imajo kartice izdane izven EU. Vsaka stranka je pred dvigom gotovine seznanjena z višino nadomestila za dvig in mora izrecno potrditi ali se z nadomestilom strinja ali ne. V kolikor se z nadomestilom ne strinja postopka dviga ne more nadaljevati."

Vse tiste, ki imajo kartico izdano v EU (npr. N26, Revolut....) in jim je bilo pri dvigu na bankomatu Abanke zaračunano omenjeno nadomestilo pozivajo, naj se obrnejo direktno na njih.

 

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več