Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
01. april 2019

Kmalu bodo s pametnimi telefoni lahko plačevali tudi uporabniki Applovih naprav - nemški N26 je napovedal Apple Pay v Sloveniji in še štirih drugih evropskih državah.

Apple Pay naj bi k nam prišel "kmalu", kdaj točno, še ni znano. Tega se bodo zagotovo razveselili uporabniki Applovih pametnih telefonov, ki jim je brezstično plačevanje onemogočeno in so zato prikrajšani za uporabo mobilnih denarnic (na primer Abanke, Intese Sanpaolo, NLB). Medtem ko uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android že kar nekaj časa brezstično plačujejo v trgovinah, lokalih in restavracijah, bo to uporabnikom iOS operacijskega sistema omogočila šele nemška spletna banka N26, ki bo k nam pripeljala Apple Pay.

Poleg Applovega pametnega telefona bo za uporabo potrebno imeti odprt račun pri N26 ter v aplikaciji Apple Wallet dodati njihovo kartico Mastercard. Plačila so takojšnja in vezana na račun N26. Ne pozabite, da je račun odprt pri N26 potrebno prijaviti Finančni upravi RS.

Apple Pay prihaja še na Slovaško in Portugalsko ter v Grčijo in Estonijo. 

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več