Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
14. junij 2018

Prenehanje poslovanja družbe American Express na območju Evropske unije.

Zaradi regulativnih sprememb na področju plačilnih storitev v Evropski uniji, družba American Express prekinja vse licenčne pogodbe na območju EU. Na Intesa Sanpaolo banki, ki v Sloveniji edina ponuja omenjeno kartico, so nam potrdili, da bodo z 31. decembrom 2018 nepreklicno prenehale veljati vse kartice American Express, ki jih je banka izdala. S prvim dnem 2019 tako ne bo več mogoče opravljati nakupov in dvigov.

Kartice American Express, ki jih je izdala Intesa Sanpaolo banka in katerih veljavnost preneha 1. avgusta 2018 ali kasneje, s 1. avgustom 2018 ne bo več mogoče obnoviti. Po tem datumu prav tako ne bo možna izdaja nadomestnih kartic za izgubljene, uničene, ukradene oziroma iz katerega koli razloga preklicane kartice.

Na Intesi Sanpaolo banki smo še izvedeli, da svojim imetnikom kartic American Express že ponujajo ustrezno zamenjavo v okviru svojih produktov in storitev. Potrošnikom, ki jim možnost plačila na obroke s kartico American Express predstavlja glavno prednost, v zamenjavo ponujajo kartico Mastercard, ki plačilo na obroke prav tako omogoča in bo na voljo od 2. julija 2018. Vsak obrok bo uporabnike te Mastercard kartice stal 1 euro.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA